Het beste boot alarm & monitoring

De SmartBoat One van Sensar Marine is het meest complete beveiligingssysteem voor uw boot. Alarmering bij diefstal en monitoring 24/7. Hiermee houdt u uw boot op afstand in de gaten op meerdere essentiële punten zoals locatie, waterstand in de bilge, activiteit van de bilgepomp, beweging, temperatuur en accuspanning. Het systeem is zeer overzichtelijk uit te lezen in de bijbehorende app en alarmeringen worden verstuurd via SMS. Met de SmartBoat One kunt u uw boot met een gerust hart achterlaten. Ook op ligplaatsen zonder bewaking of als u ergens voor anker ligt. 

Uitverkocht

SmartBoat One set

€ 489,00
Uitverkocht

SmartBoat One set

€ 489,00

SET SmartBoat One module incl. accessoires voor installatie.

De SmartBoat One van Sensar Marine is het meest complete beveiligingssysteem voor uw boot. Met de SmartBoat One houdt u uw boot op afstand in de gaten op meerdere belangrijke punten zoals locatie, waterstand in de bilge, activiteit van de bilgepomp, beweging, temperatuur en accuspanning. Uitlezen in de app en alarmen via SMS.

 

 • SmartBoat One module 
 • Voor 12 & 24 Volt geschikt
 • Ingebouwde batterij (40 dagen)
 • Waterpeilmodule (1,5 m)
 • Kabelboom (2 m)
 • Montagebeugel 
 • Instructiekaart
 • Montageschroeven
 • Dubbelzijdige tape
 • Reinigingsdoekje 
 • Verbinder bilgepomp 
 • T-splitsingsdraad 
 • Kabelbinders
 • 2 jaar garantie

Voor dit product moet u een abbonement afsluiten

GPS Locatie

De module is voorzien van GPS. Wanneer u langer dan 15 minuten op dezelfde locatie ligt wordt deze locatie door de SmartBoat one vastgelegd. Er wordt een zone gecreëerd (Geofence, virtueel hekwerk) met een straal van 150 m om uw boot. Wanneer de boot deze zone verlaat krijgt u hiervan een alarmering via SMS en een melding in uw app. Deze functie is eenvoudig in en uit te schakelen in de app. 

Waterniveau

Door de meegeleverde waterpeilmodule wordt het waterniveau in de bilge constant in de gaten gehouden. U kunt het waterniveau uitlezen in de app. Bij 10 cm water in de bilge ontvangt u een waarschuwing van het systeem (SMS). Wanneer het waterniveau stijgt tot 14 cm krijgt u een alarmering (SMS). De geschiedenis van het waterniveau kunt u 30 dagen terug kijken in de app.  

Beweging

Het apparaat heeft een geïntegreerde versnellingsmeter die de G-krachten registreert die de boot voortdurend ondervindt. Wanneer de boot rustig in het dok of op stilstaand water ligt, ziet u een stabiele maat van 1G. Wanneer de boot in gebruik is geweest of in een storm ligt, zal de app de impact tonen die de boot ondervindt door de golven of andere bewegingen. Meetwaarden: 0g tol 8g

Accuspanning

Het systeem is te gebruiken voor zowel 12 als 24 Volt accu's. Het is mogelijk om 2 accu's te monitoren. Wanneer er maar 1 accu aanwezig is sluit u alleen deze aan. De app registreert uw accuspanning en maakt een tabel van de geschiedenis. Hierdoor heeft u een goed overzicht van de status van uw accu(s). Wanneer de accu(s) wordt losgekoppeld ontvangt u een melding in de app en een alarm per SMS. De ingebouwde backup batterij houdt het systeem 40 dagen online na het wegvallen van de accuspanning. 

Temperatuur

De temperatuur wordt gemeten in waterpeilmodule. Sensor 1 registreert de temperatuur van het bilge water. Sensor 2 registreert de ruimte temperatuur. Hierdoor kunt u tijdig reageren wanneer gevaar voor bevriezing ontstaat. Wanneer de watertemperatuur in de bilge 1 graden is ontvangt u een waarschuwing. Bij een temperatuur van -2 ontvangt u een alarmering. Ook hiervan maakt de app  een tabel waarin u de geschiedenis kunt bekijken. 

Triplog

Visualiseer uw huidige reis en zie de geschiedenis van eerdere reizen. Deze functie is ook zeer handig bij verhuur van boten. (Meerdere boten mogelijk op de app)

Andere belangrijke functies

De app houdt een 30 dagen logboek bij van alle parameters en een volledig overzicht van de gegevens van de boot in de grafieken en kaarten. Al deze parameters geven u kritische informatie om uw volgende uitstapje op de boot gemakkelijker te plannen en voor te bereiden. SmartBoat One werkt op een interne batterij die een batterijduur heeft van 40 dagen. Door de aansluiting op de accu wordt deze elke keer dat de boot in bedrijf is of op walstroom is aangesloten, opgeladen. Met andere woorden, de batterij van het apparaat heeft geen afzonderlijke lading of extra onderhoud nodig. In de bijbehorende app is er de mogelijkheid om meerdere boten aan te melden.